torstai 13. elokuuta 2015

Fikisha E-pentue syntyi 4.8.15

Vihdoin ja viimein pääsin päivittämään kotisivuja ja blogia.

Lola synnytti 12 kaunista pentua, mutta valitettavasti 3 näistä syntyi kuolleena. Pentulaatikossa tuhisee kuitenkin 9 ihanaa pikku rhodea. 6 urosta ja 3 narttua. Näillä näkymin 3 urosta on ok pentua ja vain 1 ok narttu jonka kasvua seurataan tarkasti, sillä hän syntyi pienenä ja ei jaksa imeä niin hyvin kuin isommat sisaruksensa. Harmikseni löysin yhdeltä narttupennulta dermoidsinuksen, tämä pentu leikataan kunhan ikää kertyy tarpeeksi.
Synnytys sujui alkuun tosi hyvin, mutta lopulta jouduimme hakemaan eläinlääkäriltä apuja supistusten loppuessa ja synnytys venyi yli 10h. 3 pentua syntyi vielä eläinlääkärissä.

Lopullinen tulos oli siis 3 ok urosta, 1 multikruunuinen uros, 1 yksikruunuinen uros ja häntämutkainen uros. Tytöissä 1 ok narttu, 1 multikruunuinen narttu ja yksi DS narttu.

Lola on toipunut synnytyksestä erinomaisesti ja hoitaa pentujaan kuin vanha tekijä! Hän on todella huolehtivainen äiti ja osaa varovasti asettua pentulaatikkoon. Eki on käynyt pari kertaa varovasti nuuskimassa pentujen tuoksuja, mutta Lolan katseesta se huomaa ettei ole laatikolle tervetullut. Lenkkeilyt Ekin kanssa sujuu hyvin, eikä pentulaatikkoakaan enää niin kovasti vahdita.

Violettipantainen tyttö pentu on saanut korviketta ja aiheuttanut hieman päänvaivaa kasvattajalle. Mutta neiti on pirteä ja voimistuu päivä päivältä. Paino nousee hitaasti mutta varmasti. Heräilen öisin varmistamaan että pikku tirppa saa maitoa imettyä isojen sisaruksien joukossa.

Tässä hieman kuvia:





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti