maanantai 14. heinäkuuta 2014

Fikisha D-pennut ovat täällä!

Tuli pieni katko blogin päivittämiseen, sillä synnytyksen käynnistyminen venyi ja alettiin Surin kanssa olla aika väsyneitä. Lopulta eilen eli sunnuntaina noin klo 13 aikaan alkoi tapahtumaan ja päästiin aika nopeasti tositoimiin!

Eka pentu syntyi klo 13.49 kaunis poika ja siitä eteenpäin pennut syntyivä noin puolen tunnin välein. Kun pentuja oli syntynyt 6 Suri piti melkein 4h huilin. Lopulta viimeinen pentu, kaunis tyttö syntyi illalla klo 21.03. 6 ensimmäistä pentua syntyi pikkusen reilussa 3 tunnissa.

Synnytys eteni todella hyvin ja Suri synnytti hyvin rauhallisesti ja aloitti hoitamaan pentuja heti jo ensimmäisen pennun synnyttyä. Suri hoiti napanuorien katkasut ja pesut, yhden kohdalla avustin. Pennut olivat heti syntyessään terhakoita ja imetys lähti heti käyntiin.

Lopullinen saldo oli 7 pentua, 4 urosta ja 3 narttua. Yhdellä nartulla ei ole ridgeä, muilla pennuilla näyttää olevan oikeanlaiset ridget. Valkoista on todella vähä, yhdellä pojalla on isompi merkki rinnassa.

Käytimme Surin tänään vielä tarkastettavana eläinlääkärissä, sillä Suri läähätteli vielä paljon ja yöllä oli levoton. Mietimme olisiko mahassa vielä pentuja, joten päätimme lähteä tarkastamaan. Kohtu oli tyhjä ja supistunut jo takaisin entiselleen, joten kyseessä oli varmaan jälkisupistukset tai jopa kalkin puutosta. Suri sai eläinlääkärillä kalkkipiikin ja nyt kaikki vaikuttaa rauhalliselta!


Ensimmäinen pentu syntyi ja Suri alkoi heti hoitamaan


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti